جادوي تفكر مكتوب

تفكر و جادوي تفكر مكتوب

رابطه‌تان با قلم چگونه است؟

قهر و بيگانه؟ يا بي‌تفاوت؟ و يا دوستانه؟

سؤالم را كامل‌تر مي‌كنم.

 چقدر در زندگيتان مكتوب تفكر مي‌كنيد؟

 آيا كارها و برنامه‌ها و اهدافتان را مي‌نويسيد؟

 آيا كارهاي روزمره‌تان را از شب قبل معلوم مي‌كنيد و روي كاغذ ثبت مي‌كنيد و هر شب ميزان انجامشان را مي‌سنجيد؟

آيا مي‌دانيد كه تعداد بسيار كمي از افراد اينكار را به صورتي منسجم و پيوسته انجام مي‌دهند و جالب‌تر آنكه آيا مي دانيد كه اين افراد اكثريت قريب به اتفاق انسان‌هاي موفق را در هر عصر و دوره‌اي تشكيل مي‌دهند؟

به راستي چه رمزي در اين مكتوب كردن تفكرات (ايده‌ها،برنامه‌ها) و اتفاقات روزمره و رابطه آن با موفقيت در ابعاد مختلف زندگي وجود دارد؟

بهتر است اين رموز و خواص باور نكردني را خودتان در زندگي تجربه كنيد چون اين مطالب از آن دسته از مسائلي هستند كه تا تجربه نشوند، هر چقدر هم راجع‌به‌شان حرف بزنيم حق مطلب را نمي‌توان ادا كرد و به قول قديمي‌ها حلواي تنتناني تا نخوري، نداني!

فعلاً براي شروع اين تجربه‌ شيرين يك دفترچه يادداشت تهيه كنيد. بهتر است ابعاد آن به گونه‌اي باشد كه بتوانيد آنرا هميشه در دسترس داشته باشيد.

آنرا به چند قسمت به صورت زير تقسيم كنيد:

يك بخش را به كارهاي هفتگي اختصاص دهيد (كارهايي كه بايد اين هفته انجام دهم).

يك بخش را به كارهايي كه بايد در ماه آينده انجام شود.

يك بخش را به ايده‌هايي كه در طول روز به ذهنتان مي‌رسد.

يك بخش را به اشتباهات و نقاطي كه در طول انجام كارهايتان انجام داده‌ايد.

يك بخش را به سؤالات و مسائلي كه در طول كارها و فعاليت‌هايتان با آن‌ها مواجه مي‌شويد.

تفكر و جادوي تفكر مكتوب

طريقه استفاده از اين دفترچه:

1) هر بخش را به شيوة متناسب با محتويات آن خط‌كشي و جدول بندي كنيد و سعي كنيد تا حد امكان و به صورت خلاصه و كوتاه مطالب را در آن يادداشت كنيد.

2) در پايان هر شب، اتفاقات و كارهاي هر روز را كه بايد در دفترچه ثبت مي‌شد ولي به دلايل مختلف قادر به انجام آن در طول روز نبوده‌ايد ثبت كنيد.

3) به تناسب حجم فعاليت‌ها، در پايان هر هفته يك جمع‌بندي از كارهاي هفته‌اي كه گذشت انجام دهيد و تغييرات احتمالي را براي هفته بعد و اصلاحات لازم را تا حد توانتان اعمال كنيد.

4) فرصت‌هايي را در روز يا در هفته براي رفع اشكالات، خطاها و كمبودهايتان اختصاص دهيد.

5) زماني را براي يافتن پاسخ سؤالاتتان در نظر بگيرد. شايد لازم باشد تا براي يافتن پاسخ‌هايتان مطالعه كنيد يا از فردي صاحبنظر مشورت بگيريد. يافتن پاسخ براي سؤالهايتان و پيگيري و استمرارتان در اين زمينه، افق‌هايي جديد پيش رويتان خواهد گشود.

6) سعي كنيد هر كاري را در همان موقعي كه پيش مي‌آيد وارد دفترچه و در آن ثبت كنيد. اين كار باعث مي‌شود كه ذهنتان انباشتگي بي‌خودي نداشته باشد و در اثر گذشت زمان دچار فراموشي نشويد.

توجه كنيد:

– در شروع شايد انجام اين كار قدري سخت و دست و پا‌گير به نظر برسد ليكن با استمرار و پيگيري و ديدن نتايج مثبت آن در زندگيتان، برايتان به امري جذاب و دلچسب تبديل مي‌شود.

– استفاده از اين دفترچه آشفتگي‌هاي ذهني‌تان را به شدت كاهش مي‌دهد و يك نظم پايدار را در فضاي ذهني‌تان تثبيت مي‌كند. ذهني كه از آشفتگي‌ها و بي‌نظمي‌ها رها شده‌ باشد، فضاي كافي براي خلاقيت و افزايش كارايي‌ها و آشكاري توانمندي‌هاي ذاتي‌اش را در اختيار خواهد داشت.

–  اگر بتوانيد اين سيستم را در اين سطح به خوبي پياده كنيد امكان گسترش آن و افزايش دامنه‌هاي آن نيز وجود خواهد داشت.

يك نكته مهم:

هر شب كارهاي فردايتان را برروي كاغذي كه بتوانيد راحت آن را در جيب‌ لباستان بگذاريد يادداشت كنيد و در طول روز سعي كنيد حتي‌المقدور كارهايتان را براساس آن انجام دهيد و در پايان شب براي كارهاي انجام نشده تصميم‌گيري كنيد و بعد براي انجام آن در برنامه‌ روزهاي آتي‌تان حتماً جايي در نظر بگيريد.

جادوي تفكر مكتوب

تاليف: حسن سلطانعلي

عضو گروه پژوهشي مديريت حرفه اي

با الهام از تعاليم معلم بزرگ تفکر

اولین انتشار: نشریه هنرهای زیستن، شماره 4