رويارويي ايران و اسرائيل

به قلم :  پِريا (شباب حسامي)

آيا اسرائيل به تأسيسات هسته ايي ايران حمله مي كند ؟ اين يكي از خطرناك ترين سؤالاتي است كه در سطح جهان مطرح است . سؤالي كه از آن بوي آتش و خون مي آيد . پيش از اين ، اسرائيل در سال 1360 تأسيسات اتمي عراق را بمباران كرد و شايد به اين ترتيب عراق را براي هميشه از دستيابي به تسليحات هسته ايي محروم ساخت . و حالا كه شاهد دستيابي هر چه كامل تر ايران به تكنولژي هسته اي است انتظار عمومي و انتظار اكثر اسرائيليان اين است كه آن رژيم واكنش نشان دهد . علي رغم انواع خبر هاي تحريك آميزي كه در اين باره وجود دارد ، به نظر نمي رسد كه اسرائيل به آساني و مشتاقانه دست به اين كار بزند . آن ها در درجه ي اول منتظرند تا ببينند اروپايي ها و آمريكايي ها چكار مي كنند . كاملاً تمايل دارند كه مسئله ي هسته اي ايران بدون دخالت و حضور آنان به نتيجه برسد . با اين حال فكر مي كنم كه اگر اسرائيل متوجه شود كه كاري از دوستان غربي اش بر نمي آيد يا اينكه آن ها خيلي كُند عمل مي كنند و ممكن است سرعت ايران در كسب نتيجه ي خوف برانگيز بيش از سرعت مهار كننده ي غربي ها باشد ، در اين دو حالت ، اسرائيل گزينه ي حمله به تأسيسات را انتخاب مي كند .

در اين رهگذر اسرائيل با موارد متعددي روبروست . پس از خروج شارون از صحنه ي سياست اسرائيل وضعيت اسرائيل از نظر سياسي آشفته است بنابراين به نظر مي رسد كه آن ها قبل از هر اقدام نياز به تثبيت مجدد سياسي و استقرار در اوضاع دارند . اگر بعد از آرامش فضاي سياسي ، احزاب تندرويي مانند ليكود به رهبري نتانياهو روي كار بيايند ، احتمال حمله به تأسيسات هسته ايي پر رنگ تر خواهد شد . البته من فكر مي كنم اين مسئله براي همه ي احزاب اسرائيل يك مسئله ي حياتي مرتبط با امنيت ملي و تداوم وجود اسرائيل است و بنابراين هر حزبي هم كه روي كار بيايد گزينه ي ضربه ي نظامي را از روي ميز خود برنخواهد داشت . مسئله ي ديگر به ميدان كشيده شدن آمريكاست . اسرائيل به هر شكلي كه بخواهد اين كار را بكند پاي آمريكا را هم وسط مي كشد بنابراين قبل از چنين اقدامي آمريكايي ها يا بايد با موضوع توافق كنند يا خودشان رأساً داوطلب اقدام شوند . ديگر موانعي كه براي چنين ضربه ايي وجود دارد ، مواردي است كه در گفتار « راه هاي برخورد با ايران»  برشمرده ام موانع و عوامل مشتركي كه در يك حمله ي نظامي به ايران براي اسرائيل ، آمريكا و بسياري از متحدان آمريكا مطرح است .

حمله اسرائيل به مناطق مسکوني ايران!

يك روزنامه انگليسي به گزارش از منابعي در ساختار رژيم اسراييل مي نويسد:  اسراييل قصد دارد با يک رشته حملات هوايي در فروردين ماه  85 به تاسيسات کوچک فوق سري غني سازي اورانيوم ضربه وارد کند كه بعضي از آن ها در مناطق مسکوني قرار دارند! اين منبع اذعان داشت که موشک هاي باليستيک شهاب 4 با برد 1300 کيلومتر به ايران توانايي انجام حملات متقابل را مي دهد.

برژينسكي: حمله اسرائيل به ايران ، مصيبت آمريكا است.

مشاور امنيت ملي آمريكا در زمان “جيمي كارتر ” :  در صورت حمله ي اسرائيل به ايران ، ما بهايي سنگين در افغانستان و عراق و لبنان و مهمتر از همه در دستيابي به نفت پرداخت خواهيم كرد … آمريكا همه همت خود را براي به تاخير انداختن دستيابي تهران به قابليت هسته اي به كار خواهد بست … برخي اوقات در سياست هاي بين المللي به تاخير انداختن به اندازه جلوگيري كردن ارزش دارد …توماس پيكرينك هم گفت : من معتقدم حمله ي نظامي بايد در درجه اول از سوي آمريكا صورت گيرد اما من هم با برژينسكي درمورد پيامدهاي آن موافق ام.[i]

برلينر سايتونگ: حمله به ايران براي اسرائيل قابل تصور هم نيست

يك روزنامه ي آلماني با اشاره به خارج شدن شارون از صحنه سياسي اسرائيل نوشت قابل تصور نيست كه رژيم صهيونيستي در اين شرايط بخواهد در برابر ايران به ماجراجويي بپردازد. محافل غربي عقيده دارند مرگ سياسي شارون نگراني هاي تهران از بابت اسرائيل را تا حدود زيادي كاهش داده و جمهوري اسلامي فعاليت هاي هسته اي خود را با شتاب بيشتري آغاز خواهد كرد.

نظر سنجي مطبوعات اسرائيل درباره حمله به ايران

32 درصد صهيونيستها بر اين باورند که اسرائيل در سال جاري به ايران حمله خواهد کرد در نظرسنجي  ديگري 58 درصد آن ها با اين حمله مخالفت كردند. و تحليلگران صهيونيستي دراينکه اسرائيل بتواند به تاسيسات هسته اي ايران حمله کند ابراز ترديد کردند. ايران هم به اسرائيل درباره تبعات هرگونه گستاخي هشدار داد.

آيا اسرائيل دروازه هاي جهنم را به روي خود مي گشايد

يك روزنامه مصري به احتمال حمله ي مشترک آمريکا واسرائيل عليه ايران پرداخت : يك واحد ويژه با استفاده از هواپيماهاي سنگين ترابري چند روز پيش از آغاز عمليات اصلي به خاک ايران منتقل خواهند شد وبا كمك نقشه هاي دقيق و عوامل جاسوسي اي كه هم اكنون داخل خاك ايران و عراق هستند به سوي اهداف حركت خواهد كرد و در صورت عدم انهدام كامل  حداقل براي 10 سال مانع از پيشرفت فناوري هسته اي ايران خواهد شد. آمريکا هم برنامه هايي براي حمله به ايران دارد :  هواپيماهاي خفاش بي 2 از پايگاه هوايي ديگو گارسيا يا حتي خاک آمريکا و جنگنده اي اف 117 از پايگاه العديد قطر به هوا بر مي خيزند وبا هدف تخريب 25 مرکز به سوي ايران حرکت خواهند کرد .با اين وجود البته به منظور غافلگيري يا هياهوي تبليغاتي  آمريكا تمامي هواپيماهاي جاسوسي و خفاش را از منطقه خارج كرده است. دست ايران هم خالي نيست : منابع ايران از وجود نسخه بسيار پيشرفته تري از موشک شهاب 3به نام شهاب  6 خبر مي دهند که حتي مي تواند سواحل غربي آمريکا را مورد هدف قراردهد!. ايراني ها بر اين باورند که هر نوع حمله به ايران دروازه هاي جهنم را براي آمريکا واسرائيل باز خواهد کرد.

يك مقام امنيتي سابق رژيم صهيونيستي خواستار حمله به تاسيسات هستهاي ايران شد

اين مقام امنيتي در اسرائيل تأكيد كرد كه هرگونه تاخير در حمله تهديد بزرگي است براي نسل‌فعلي و آينده اسراييل .وي كه پس از ديدار با دانشگاهيان ايراني و اطلاع از روند سريع ساخت بمب اتمي در ايران بسيار نگران بود گفت : «‌پاسخ ايران به حمله ي اسرائيل و تهاجم هسته اي به منطقه تل آويو عملا به معنا نابودي تمامي نسلهاي آينده ي اسرائيل خواهد بود

يك مقام رژيم صهيونيستي: ايران در حال تبديل شدن به قدرت بزرگ خاورميانه است

يكي از مقامات تندرو رژيم صهيونيستي اعتراف كرد كه حتي ضربات هوايي نيز نمي تواند جلوي طرح هاي اتمي ايران را بگيرد.  او گفت :

تا چهار سال پيش عمده طرح هاي اتمي ايران در يك محل متمركز بود اما الان حكومت ايران پايگاه هاي اتمي خود را در مناطقي متعدد پراكنده كرده است.   با اين پيشرفت هاي نظامي و اتمي ايران به قدرت بزرگ منطقه خاورميانه تبديل مي شود كه عواقب خطرناكي براي اسرائيل به دنبال دارد.

سخنگوي سپاه: حمله اسرائيل و آمريكا به ايران اسرائيلرا دچار مرگ زودرس خواهد كرد

.سران آمريكا كه ناتوان از كنترل يك طوفان دريايي هستند بهتر است حرف  هاي كودكانه نزنند [ii]

مانور نظامي اسرائيل در مرز ايران

جزييات سفر رئيس ستاد مشترك اسرائيل به دعوت رئيس ستاد مشترك تركيه مشخص شد و رسانه هاي تركيه نوشتند  : احتمال دارد ارتش تركيه با مانور نظامي كماندوهاي اسرائيلي در مرزهاي ايران موافقت كند. گويا مقامات تركيه نسبت به حضور كماندوهاي اسرائيلي در منطقه ي مرزي حكاري ، به بهانه ي آموزش در سرماي شديد ، نظر مثبت دارند . قبلاً هم خلبانان اسرائيلي در حريم هوايي تركيه آموزش ديدند و اين برنامه به رغم كليه واكنش ها  ادامه يافت.

درخواست حزب ليكود براي حمله اسرائيل به تأسيسات هسته اي ايران

يك عضو حزب لينكود تصريح كرد : همان طور كه مناخيم بيگن نخست وزير پيشين اسرائيل تأسيسات هسته  اي عراق را هدف قرار داد  ما نيز بايد اقدامي را بر ضد ايران انجام دهيم و چهار عضو كميته مركزي حزب ليكود اسرائيل  كابينه اسرائيل را پيش از اينكه زمان بگذرد به تحرك فراخواندند. اين درخواست با اكثريت آراء تصويب شد.

[i] (فردا 20/10/84)

[ii] (امروز 30/9/84)