انتخاب کتاب در کتاب تئوری انتخاب
به نظر من هدف همه انسان ها در زندگی اینه که بهتر و راحت تر زندگی کنند. و هرکسی برای رسیدن به این هدف راه خاصی رو پیش میگیره.
یکی از راه هایی که من در این زمینه پیش گرفتم کتاب خوندن هستش و مطمئنم شما هم در این مسیر حرکت می کنید.
کتاب تئوری انتخاب کمک بسیار زیادی به شما می کنه که بهتر و راحت تر زندگی کنید.
در این موضوع شک ندارم که بعد از خوندن این کتاب کیفیت زندگی شما تغییر می کنه ولی شاید این تغییر برای هر کسی راحت نباشه.
موضوعاتی که در کتاب مطرح میشه کاملا شما رو درگیر می کنه و به زیبایی باعث میشه شما عمیقا به فکر فرو برید. اما فکر کردن یک موضوع هستش و عمل به آموزه های کتاب یک موضوع دیگر.
این کتاب تاثیر عمیقی روی من گذاشت.
ده اصل بنیادین تئوری انتخاب
ویلیام گلسر در فصل آخر کتاب تئوری انتخاب ده اصل بنیادین تئوری انتخاب را به صورت خلاصه آورده است و در مورد آن می نویسد:
از طریق پیروی از این ده اصل است که می توانیم آزادی و اختیار شخص خود را ابتدا تعریف و سپس بازتعریف کنیم.
۱۰اصل بنیادین:
کتاب تئوری انتخاب – خلاصه کتاب تئوری انتخاب
دومین اصل:
تمام آنچه می توانیم از دیگران دریافت کنیم و به دیگران بدهیم اطلاعات است. این که با اطلاعات چگونه برخورد کنیم انتخاب خود ما یا دیگران است.
سومین اصل:
تمام مشکلات روان شناختی طولانی مدت، از مشکلات رابطه ای سرچشمه می گیرند. مشکلات رابطه ای تا حدودی علت مشکلات دیگری چون درد، خستگی، ضعف و برخی بیماری های مزمن، که معمولا به آن ها بیماری های سیستم ایمنی گفته می شود، نیز هستند.
چهارمین اصل:
همیشه آن رابطه مشکل دار، بخشی از زندگی کنونی ماست.
پنجمین اصل:
وقایع دردناکی که در گذشته بر ما رفته است، اگرچه بر آنچه امروز هستیم تاثیری شگرف داشته، ولی بازنگری و مرور این گذشته دردناک، بر آنچه امروز لازم است انجام دهیم،یعنی بهبود بخشیدن به رابطه مهم کنونیمان، اثر ناچیزی دارد و کمکی به ما نمی کند.
ششمین اصل:
پنج نیاز ژنتیکی ما را هدایت می کند که عبارتند از:
نیاز به بقا و زنده ماندن
نیاز به عشق و احساس تعلق
نیاز به قدرت
نیاز به آزادی
نیاز به تفریح
هفتمین اصل:
می توانیم نیازهایمان را فقط از طریق تصویریا تصاویری که در دنیای مطلوب خود داریم ارضا کنیم.
هشتمین اصل:
تمام آنچه از تولد تا مرگ از ما سر می زند رفتار است. تمام رفتارهای ما یک رفتار کلی است که از چهار مولفه به هم پیوسته عمل، فکر، احساس و فیزیولوژی تشکل شده است.
نهمین اصل:
تمام رفتارهای کلی معمولا با فعل، آن هم به صورت مصدر یا اسم مصدر بیان و با مولفه ای که در هنگام بروز رفتار بیشتر قابل تشخیص است نامگذاری می شوند. برای مثال به جای استفاده از عبارت من افسرده هستم یا من افسرده شده ام، درست آن است که بگوییم: من افسردگی را انتخاب کرده ام یا من افسردگی می کنم.
دهمین اصل:
تمام رفتارهای کلی، انتخاب هستند اما ما فقط بر مولفه های عمل و فکر به طور مستقیم و بر مولفه های احساس و فیزیولوژی به طور غیرمستقیم کنترل داریم،یعنی با انتخاب شیوه عمل و فکرمان و به واسطه آن ها احساسات و فیزیولوژی خود را نیز می توانیم کنترل کنیم.
قسمت هایی دیگر از کتاب
کتاب تئوری انتخاب – خلاصه قسمت های جذاب کتاب تئوری انتخاب در کافه بوک
ما تمام افکار و اعمالمان را مستقیم و تقریبا تمام احساسات و بخش عمده ای از سازوکار بدنمان را به طور غیر مستقیم انتخاب می کنیم.
دنیا مملو از آدم های تنها، ناکام، عصبانی و ناخشنودی است که نمی توانند به هیچ آدم خشنود و شادمانی نزدیک و با او صمیمی شوند. عمده ترین مهارت های اجتماعی آنان نیز شکایت، سرزنش و انتقاد است که به سختی می توان با چنین مهارت هایی با دیگران کنار آمد.
بنا به چهل سال تجربه روان پزشکی، برایم روشن شده است که تمام افراد ناخشنود، مشکل واحدی دارند: نمی توانند با کسانی که دوست دارند با آن ها به تفاهم برسند، به خوبی کنار بیایند.
کار کیفی نیازمند از بین بردن ترس است.
بسیاری از معضلات به ظاهر حل نشدنی انسانی، مشکلات رابطه ای هستند.
ما بخش قابل توجهی از واقعیت را آن گونه که دوست داریم دریافت و ادراک می کنیم.
برای دستیابی به یک رابطه خوب، اکثر ما حاضریم رنج زیادی تحمل کنیم، چرا که اهمیت رابطه برای ما بیش از رنج بردن است. برای ایجاد، نگهداری و بهبود رابطه ها، حاضریم خود را درگیر کارهای ناخوشایند طولانی مدت کنیم، چرا که معتقدیم در نهایت به آدم هایی که به آن ها احتیاج داریم نزدیک تر می شویم و احساس بهتری خواهیم داشت. گاهی نیز بدون ضمانت برخورداری از یک رابطه بهتر، اکثر ما حاضریم لذت و خوش گذرانی خود را به تاخیر بیندازیمیا درد و رنجی را تحمل کنیم فقط به این امید که با ایجاد این رابطه، در آینده احساس بهتر و رنج کم تری را تجربه کنیم.
کتاب تئوری انتخاب
نویسنده: ویلیام گلسر
ترجمه: علی صاحبی