اخبار جبهه طبیعت(G.T.NEWS )

اخبار جبهه طبیعت(G.T.NEWS )

تکنولوژی طبیعت گرا

“در دوران ما طبیعت مانند جبهه شده. در این جبهه یک نزاع فراگیر در جریان است. نزاعی بین تکنولژی و طبیعت. میان تمدن مدرن و تمدن طبیعت‌گرا. یک طرف این جبهه، طبیعت است و عده معدودی از طبیعت دوستان و طرف دیگر، دشمن‌های متعددی که در حال هجوم آوردن و ضربه زدن هستند. تکنولوژی و ضربه‌های سهمگینی که بر پیکر طبیعت وارد می‌کند. آب و هوای آلوده که خودش از پبامدهای تکنولژی غیر سبز است. سیاستمدارانی که محیط زیست را به دیده تحقیر نگاه می‌کنند و انسان‌های از خود بیگانه‌ای که آرمان‌های زیست محیطی را به باد تمسخر می‌گیرند …
و اما، انجمن جبهه طبیعت، خود را در طیف حامیان و دوستان و مدافعان طبیعت قرار داده است و در حال سازماندهی جبهه‌ای عظیم، در حمایت از طبیعت و آرمان‌های طبیعت‌گراست… “
« پِریا»

استفاده از اسفناج در ساخت باتری‌های تلفن همراه
محققاننوعی پیل فتوسنتزی ساختند که از «اسفناج» برای تبدیل نور خورشید به الکتریسیته استفاده می‌کند. محققان در این طرح از کلروپلاست‌های اسفناج برای ساختن یک سلول انرژی خورشیدی استفاده کرده‌اند. پیل تولیدی که ممکن است روزی به عنوان باتری رایانه‌ها و تلفن‌های همراه به کار رود، «ساندویچ اسفناج» نام دارد. مهمترین مشکل محققان در اجرای این طرح، کنار هم قرار دادن ترکیبات بیولوژیکی و غیر بیولوژیکی بوده است.
شارژ تلفن با باکتری
یک فناوری جدید به کاربران تلفن همراه امکان می‌دهد که به کمک باکتری‌ها و در زمان بسیار اندک،گوشی خود یا هر وسیله قابل حمل دیگری را شارژ کنند. به کمک این فناوری دانشمندان می‌توانند این باتری‌ها را جایگزین پیل‌های سوختی پرهزینه فعلی کنند که در این پیل‌های بلوری پلاتونیوم، مولکول‌های گاز هیدروژن شکسته و الکترون‌ها برای تولید جریان برق آزاد می‌شوند.

الهام از طبیعت برای ساخت چسب‌های قوی
محققان با الهام گرفتن از نحوه چسبیدن صدف‌های خوراکی به تخته سنگها چسب‌های جدیدی ساخته‌اند که در صنعت چوب انقلاب ایجاد می‌کند.صدفها به کمک تارهای ریزی از جنس پروتئین خود را به تخته سنگها می‌چسبانند، این پروتئین حاوی مقدار فراوانی از مواد فنولیک هیدروکسیل و گروهی از اسیدهای آمینه است. موفق به تولید چسبی با ساختار مشابه از منابع طبیعی نظیر، سویا شدند که ضد آب است، قدرت چسبندگی زیاد دارد و باعث آلودگی محیط زیست نیز نمی‌شود. هم اکنون بیشتر چسب‌هایی که در صنعت چوب استفاده می‌شود ترکیبات سمی دارند.

ساخت آنتن جدید با الهام از شاخک سوسک
یک دانشجوی آمریکایی با الهام از سوسک موفق به طراحی یک آنتن روبوتیک شده است که یک حشره مکانیکی را از وجود موانع آگاه می‌سازد. این آنتن مصنوعی سیگنال‌هایی را به مغز الکترونیکی یک روبات چرخ‌دار ارسال کرده و ماشین را قادر می‌کند تا به سرعت در امتداد دیوار حرکت کرده، در کنج‌های دیوار چرخیده و از برخورد به موانع جلوگیری کند. وی معتقد است که به کمک این آنتن‌ها می‌توان در آینده نسل جدیدی از روبات‌ها را طراحی کرد که قادرند از مکان‌های تاریک و پرخطر به سلامت عبور کنند.

هورمون رشد انسان به گاوها انتقال یافت
نخستین گوساله ترانس ژنیک (تغییر ژنتیکی یافته) جهان در آرژانتین تولد یافت این گوساله که «پامپرو» نامگذاری شده، از یک گاو شبیه سازی شده به دنیا آمده است که در «دی.ان.ای» خود، هورمون رشد انسان را دارد. گوساله‌های ماده این حیوان، شیری تولید خواهند کرد که به دلیل برخورداری از هورمون ویژه انسانی، برای کودکان به ویژه کسانی که با نقصان قامت و کوتاهی قد روبرو هستند، مفید خواهد بود. محققان با انجام دستکاریهای ژنتیکی، هورمون رشد انسان را به بدن این گاو نفوذ دادند تا به نوعی به یک کارخانه پروتئینی پزشکی تبدیل شود. آنها می‌گویند که شیر تولیدی این حیوان برای کمک به‌درمان افراد مبتلا به بیماری ایدز نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. اکنون با یک بار اسپرم‌گیری از پامپرو، می‌توان ۳۰۰ گاو را باردار کرد که نیمی ازگوساله‌های آنان، ماده و نیمی دیگر ترانس ژنیک خواهند بود.

صفحات خورشیدی قابل پوشیدن به بازار می‌آید
صفحات خورشیدی قابل پوشیدن که می‌توان از آنها لباس تهیه کرد، برای کاربردهایی مانند شارژ تلفن همراه، پخش موسیقی یا باتری‌های نوری طی سه سال آینده وارد بازار می‌شود.
این صفحات که قرار است در مقادیر انبوه و به صورت ورقه‌ای تولید شود انعطاف‌پذیر و کم هزینه هستند و می‌توان آنها را دور لباس‌ها، پارچه‌ها و اثاثیه یا در پوشش پشت بام استفاده کرد به طوری که نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل کند.

بازتولید اعصاب با استفاده از نانوالیاف
محققان سنگاپوری از لوله‌های نانوالیاف پلیمری برای سرعت بخشیدن به تولید مجدد اعصاب استفاده کردند. این لوله‌ها به عنوان کانال‌های راهنما عمل کرده و در ۴۵ درصد نمونه‌ها باعث رشد مجدد اعصاب شدند. در حال حاضر تیم تحقیقاتی در حال برنامه‌ریزی برای انجام مطالعات بر روی حیوانات بزرگتر و مشاهده رشد مجدد بافت‌های دیگر است.

تولید برق از ساقه غلات در چین
است به زودی در شرق چین از ساقه گیاهانی نظیر کتان، ذرت، گندم و سویا که صدها سال از سوی کشاورزان چینی برای پخت وپز سوزانده شده الکتریسیته تولید خواهد شد. انتظار می‌رود که کارخانه تولید برق چینی برای استفاده از این روش تا ژوئن سال ۲۰۰۶ آغاز به کار کند. دو تن ساقه این گیاهان می‌تواند معادل یک تن زغال سنگ برق تولید کند. در این روش آلودگی بسیار کمتری تولید می‌شود اما مقامات این کشور اعلام کردند که قیمت برق تولید شده، به مراتب بیشتر از برق حاصل از سوختنِ زغال سنگ خواهد بود.

چاپگر کاغذهای خوراکی اختراع شد
چاپگرD«هومارو کانتو»،سرآشپز آمریکایی از مواد غذایی مایع به عنوان جوهر، و از مواد خوراکی کم کالری به عنوان کاغذ استفاده کرده و صفحات خوراکی چاپ می‌کند. انواع جوهرهای هویج، گوجه‌فرنگی و سیب زمینی بر روی کاغذهای ساخته شده از سویا و سیب‌زمینی آزمایش شده‌اند و تهیه فهرست‌های خوراکی چاپ شده در رستوران این سرآشپز آغاز شده است.

تولید گازوئیل برای خودروها از درختان
یک شرکت آلمانی در اقدامی ابتکاری به شیوه‌ای جدید سوخت مورد نیاز خودروها را تولید می‌کند. و بجای نفت خام از درختان و الوار برای تولید گازوئیل مورد نیاز خودروها استفاده می‌کند که امتیازات زیادی نیز دارد. این شرکت در واقع با تکنیکی جدید فرایند طبیعی تولید نفت را که میلیون‌ها سال طول می‌کشد، سریع کرده و آنرا به چند روز کاهش داده است.

استخراج مس با استفاده از میکروبهای جهش یافته
یک پژوهشگر ایرانی، برای نخستین بار به تکنیک استخراج مس به روش فروشویی میکروبی دست یافت. توجه به اینکه خاکهای پر عیار کشور در حال کاهش و خاک‌های کم عیارتر در حال افزایش هستند، بهترین راه برای استخراج مقرون به صرفه و بدون کمترین آلودگی محیطی استفاده از این باکتریهاست.

شارژ تلفن همراه و لپ تاپ با خورشید
دانشمندان ژاپنی موفق به تولید نوعی پوشاک خورشیدی شده‌اند که انرژی برق مورد نیاز گوشی‌های تلفن همراه و لپ‌تاپ‌ها را توسط پنل‌های نیم میلی متری تأمین می‌کند.پنل‌های بسیار ارزان مانند الیاف انعطاف‌پذیر رنگ هم می‌شوند.البته در رنگ مشکی بیشترین بازدهی را دارند. در فصل بهار، پوشاک متنوع خورشیدی به بازار عرضه خواهد شد برای شارژ کامل باتری خالی گوشی تلفن همراه، در هوای آفتابی تقریباً به۳۰ ساعت زمان نیاز است این تکنولوژی مورد توجه شرکت‌های خودروسازی، ساختمانی و تولید کننده لوازم برقی نیز قرار گرفته است.به راحتی می‌توان با پوشاندن سطح ساختمان‌های دولتی، آسمان‌خراش‌ها و پل‌ها را با این سلول‌های خورشیدی بدون این که به نما و یا طراحی ساختمان لطمه وارد بشود، ۵۰% در مصرف برق صرفه جویی کرد. پیش‌بینی می‌شود، ارزش صنعت انرژی خورشیدی در جهان تا سال ۲۰۱۰ به ۲۰ میلیارد پوند برسد.

تولید پلاستیک از پوست پرتغال
دانشمندان آمریکایی توانسته‌اند به وسیله پوست پرتغال و دی اکسید کربن، یک نوع پلاستیک جدید بسازند. این شیوه در آینده ممکن است جایگزین استفاده از نفت به عنوان ماده اصلی برای تولید مواد پلاستیکی در لباس‌ها، بسته‌بندی‌ها و محصولات الکترونیکی شود. امکان جایگزینی نفت با چنین منبع فراوان، قابل تجدید و ارزان قیمتی دانشمندان را هیجان زده کرده است.

کنترل آلودگی هوا توسط روبات‌ها
روبات‌ها به زودی وظیفه تمیزکردن هوای آلوده داخل خانه‌ها را به عهده می‌گیرند. پژوهشگران در حال تحقیق بر روی روبات‌هایی هستند که قابلیت تسویه دود‌های سمی را دارند. این روبات‌ها مانند یک جمع‌کننده گرد و غبار عمل می‌کنند و حتی می‌توانند ذرات بسیار ریز معلق در هوا را که از کشیدن سیگار تولید می‌شوند، از فیلتر خود عبور دهند. این روبات‌ها با استفاده از مقدار کمی نیروی الکتریسیته، ذرات یونی منفی را پخش می‌کنند تا بتوانند ذرات بسیار ریز سمی را در هوا جذب کنند.

گوشی‌های تلفن گیاهی
با گسترش شبکه تلفن همراه در کشورهای اروپایی، نسل جدیدی از گوشی‌های تلفن همراه را طراحی کرده‌اند که بدنه‌اش از گیاهان وسبزیجات قابل جذب در خاک ساخته شده و حتی بهای آن از گوشی‌های فعلی بسیار ارزانتر است و توجه هزاران طرفدار محیط‌زیست را به خود جلب کرده است. اروپایی‌ها هر سال صد میلیون گوشی تلفن همراه را از دور خارج می‌کنند و یا آنها را به سطل‌های زباله می‌اندازند که موجب آلودگی می‌شوند. از گوشی‌های تلفن همراه گیاهی با تغییر سلیقه مشتری و یا از رده خارج شدن می‌توان مانند یک کود گیاهی در گلدان منازل استفاده کرد. بیشتر قسمت‌های بدنه این تلفن‌های همراه از بوته گیاه آفتابگردان ساخته شده است