اخبار جبهه طبیعت(G.T.NEWS )
تكنولوژي طبيعت گرا
“در دوران ما طبيعت مانند جبهه شده. در اين جبهه يک نزاع فراگير در جريان است. نزاعي بين تکنولژي و طبيعت. ميان تمدن مدرن و تمدن طبيعتگرا. يک طرف اين جبهه، طبيعت است و عده معدودي از طبيعت دوستان و طرف ديگر، دشمنهاي متعددي كه در حال هجوم آوردن و ضربه زدن هستند. تکنولوژي و ضربههاي سهمگيني که بر پيکر طبيعت وارد ميکند. آب و هواي آلوده که خودش از پبامدهاي تکنولژي غير سبز است. سياستمداراني که محيط زيست را به ديده تحقير نگاه ميکنند و انسانهاي از خود بيگانهاي که آرمانهاي زيست محيطي را به باد تمسخر ميگيرند …
و اما، انجمن جبهه طبيعت، خود را در طيف حاميان و دوستان و مدافعان طبيعت قرار داده است و در حال سازماندهي جبههاي عظيم، در حمايت از طبيعت و آرمانهاي طبيعتگراست… “
« پِريا»
استفاده از اسفناج در ساخت باتريهاي تلفن همراه
محققاننوعي پيل فتوسنتزي ساختند كه از «اسفناج» براي تبديل نور خورشيد به الكتريسيته استفاده ميكند. محققان در اين طرح از كلروپلاستهاي اسفناج براي ساختن يك سلول انرژي خورشيدي استفاده كردهاند. پيل توليدي كه ممكن است روزي به عنوان باتري رايانهها و تلفنهاي همراه به كار رود، «ساندويچ اسفناج» نام دارد. مهمترين مشكل محققان در اجراي اين طرح، كنار هم قرار دادن تركيبات بيولوژيكي و غير بيولوژيكي بوده است.
شارژ تلفن با باكتري
يك فناوري جديد به كاربران تلفن همراه امكان ميدهد كه به كمك باكتريها و در زمان بسيار اندك،گوشي خود يا هر وسيلة قابل حمل ديگري را شارژ كنند. به كمك اين فناوري دانشمندان ميتوانند اين باتريها را جايگزين پيلهاي سوختي پرهزينه فعلي كنند كه در اين پيلهاي بلوري پلاتونيوم، مولكولهاي گاز هيدروژن شكسته و الكترونها براي توليد جريان برق آزاد ميشوند.
الهام از طبيعت براي ساخت چسبهاي قوي
محققان با الهام گرفتن از نحوه چسبيدن صدفهاي خوراكي به تخته سنگها چسبهاي جديدي ساختهاند كه در صنعت چوب انقلاب ايجاد ميكند.صدفها به كمك تارهاي ريزي از جنس پروتئين خود را به تخته سنگها ميچسبانند، اين پروتئين حاوي مقدار فراواني از مواد فنوليك هيدروكسيل و گروهي از اسيدهاي آمينه است. موفق به توليد چسبي با ساختار مشابه از منابع طبيعي نظير، سويا شدند كه ضد آب است، قدرت چسبندگي زياد دارد و باعث آلودگي محيط زيست نيز نميشود. هم اكنون بيشتر چسبهايي كه در صنعت چوب استفاده ميشود تركيبات سمي دارند.
ساخت آنتن جديد با الهام از شاخك سوسك
يك دانشجوي آمريكايي با الهام از سوسك موفق به طراحي يك آنتن روبوتيك شده است كه يك حشره مكانيكي را از وجود موانع آگاه ميسازد. اين آنتن مصنوعي سيگنالهايي را به مغز الكترونيكي يك روبات چرخدار ارسال كرده و ماشين را قادر ميكند تا به سرعت در امتداد ديوار حركت كرده، در كنجهاي ديوار چرخيده و از برخورد به موانع جلوگيري كند. وي معتقد است كه به كمك اين آنتنها ميتوان در آينده نسل جديدي از روباتها را طراحي كرد كه قادرند از مكانهاي تاريك و پرخطر به سلامت عبور كنند.
هورمون رشد انسان به گاوها انتقال يافت
نخستين گوساله ترانس ژنيك (تغيير ژنتيكي يافته) جهان در آرژانتين تولد يافت اين گوساله كه «پامپرو» نامگذاري شده، از يك گاو شبيه سازي شده به دنيا آمده است كه در «دي.ان.اي» خود، هورمون رشد انسان را دارد. گوسالههاي ماده اين حيوان، شيري توليد خواهند كرد كه به دليل برخورداري از هورمون ويژه انساني، براي كودكان به ويژه كساني كه با نقصان قامت و كوتاهي قد روبرو هستند، مفيد خواهد بود. محققان با انجام دستكاريهاي ژنتيكي، هورمون رشد انسان را به بدن اين گاو نفوذ دادند تا به نوعي به يك كارخانه پروتئيني پزشكي تبديل شود. آنها ميگويند كه شير توليدي اين حيوان براي كمك بهدرمان افراد مبتلا به بيماري ايدز نيز ميتواند مورد استفاده قرار گيرد. اكنون با يك بار اسپرمگيري از پامپرو، ميتوان ۳۰۰ گاو را باردار كرد كه نيمي ازگوسالههاي آنان، ماده و نيمي ديگر ترانس ژنيك خواهند بود.
صفحات خورشيدي قابل پوشيدن به بازار ميآيد
صفحات خورشيدي قابل پوشيدن كه ميتوان از آنها لباس تهيه كرد، براي كاربردهايي مانند شارژ تلفن همراه، پخش موسيقي يا باتريهاي نوري طي سه سال آينده وارد بازار ميشود.
اين صفحات كه قرار است در مقادير انبوه و به صورت ورقهاي توليد شود انعطافپذير و كم هزينه هستند و ميتوان آنها را دور لباسها، پارچهها و اثاثيه يا در پوشش پشت بام استفاده كرد به طوري كه نور خورشيد را به الكتريسيته تبديل كند.
بازتوليد اعصاب با استفاده از نانوالياف
محققان سنگاپوري از لولههاي نانوالياف پليمري براي سرعت بخشيدن به توليد مجدد اعصاب استفاده كردند. اين لولهها به عنوان كانالهاي راهنما عمل كرده و در ۴۵ درصد نمونهها باعث رشد مجدد اعصاب شدند. در حال حاضر تيم تحقيقاتي در حال برنامهريزي براي انجام مطالعات بر روي حيوانات بزرگتر و مشاهده رشد مجدد بافتهاي ديگر است.
توليد برق از ساقه غلات در چين
است به زودي در شرق چين از ساقه گياهاني نظير كتان، ذرت، گندم و سويا كه صدها سال از سوي كشاورزان چيني براي پخت وپز سوزانده شده الكتريسيته توليد خواهد شد. انتظار ميرود كه كارخانه توليد برق چيني براي استفاده از اين روش تا ژوئن سال ۲۰۰۶ آغاز به كار كند. دو تن ساقه اين گياهان ميتواند معادل يك تن زغال سنگ برق توليد كند. در اين روش آلودگي بسيار كمتري توليد ميشود اما مقامات اين كشور اعلام كردند كه قيمت برق توليد شده، به مراتب بيشتر از برق حاصل از سوختنِ زغال سنگ خواهد بود.
چاپگر كاغذهاي خوراكي اختراع شد
چاپگرD«هومارو كانتو»،سرآشپز آمريكايي از مواد غذايي مايع به عنوان جوهر، و از مواد خوراكي كم كالري به عنوان كاغذ استفاده كرده و صفحات خوراكي چاپ ميكند. انواع جوهرهاي هويج، گوجهفرنگي و سيب زميني بر روي كاغذهاي ساخته شده از سويا و سيبزميني آزمايش شدهاند و تهية فهرستهاي خوراكي چاپ شده در رستوران اين سرآشپز آغاز شده است.
توليد گازوئيل براي خودروها از درختان
يك شركت آلماني در اقدامي ابتكاري به شيوهاي جديد سوخت مورد نياز خودروها را توليد ميكند. و بجاي نفت خام از درختان و الوار براي توليد گازوئيل مورد نياز خودروها استفاده ميكند كه امتيازات زيادي نيز دارد. اين شركت در واقع با تكنيكي جديد فرايند طبيعي توليد نفت را كه ميليونها سال طول ميكشد، سريع كرده و آنرا به چند روز كاهش داده است.
استخراج مس با استفاده از ميكروبهاي جهش يافته
يك پژوهشگر ايراني، براي نخستين بار به تكنيك استخراج مس به روش فروشويي ميكروبي دست يافت. توجه به اينكه خاكهاي پر عيار كشور در حال كاهش و خاكهاي كم عيارتر در حال افزايش هستند، بهترين راه براي استخراج مقرون به صرفه و بدون كمترين آلودگي محيطي استفاده از اين باكتريهاست.
شارژ تلفن همراه و لپ تاپ با خورشيد
دانشمندان ژاپني موفق به توليد نوعي پوشاك خورشيدي شدهاند كه انرژي برق مورد نياز گوشيهاي تلفن همراه و لپتاپها را توسط پنلهاي نيم ميلي متري تأمين ميكند.پنلهاي بسيار ارزان مانند الياف انعطافپذير رنگ هم ميشوند.البته در رنگ مشكي بيشترين بازدهي را دارند. در فصل بهار، پوشاك متنوع خورشيدي به بازار عرضه خواهد شد براي شارژ كامل باتري خالي گوشي تلفن همراه، در هواي آفتابي تقريباً به۳۰ ساعت زمان نياز است اين تكنولوژي مورد توجه شركتهاي خودروسازي، ساختماني و توليد كننده لوازم برقي نيز قرار گرفته است.به راحتي ميتوان با پوشاندن سطح ساختمانهاي دولتي، آسمانخراشها و پلها را با اين سلولهاي خورشيدي بدون اين كه به نما و يا طراحي ساختمان لطمه وارد بشود، 50% در مصرف برق صرفه جويي كرد. پيشبيني ميشود، ارزش صنعت انرژي خورشيدي در جهان تا سال ۲۰۱۰ به ۲۰ ميليارد پوند برسد.
توليد پلاستيك از پوست پرتغال
دانشمندان آمريكايي توانستهاند به وسيله پوست پرتغال و دي اكسيد كربن، يك نوع پلاستيك جديد بسازند. اين شيوه در آينده ممكن است جايگزين استفاده از نفت به عنوان ماده اصلي براي توليد مواد پلاستيكي در لباسها، بستهبنديها و محصولات الكترونيكي شود. امكان جايگزيني نفت با چنين منبع فراوان، قابل تجديد و ارزان قيمتي دانشمندان را هيجان زده كرده است.
كنترل آلودگي هوا توسط روباتها
روباتها به زودي وظيفه تميزكردن هواي آلوده داخل خانهها را به عهده ميگيرند. پژوهشگران در حال تحقيق بر روي روباتهايي هستند كه قابليت تسويه دودهاي سمي را دارند. اين روباتها مانند يك جمعكننده گرد و غبار عمل ميكنند و حتي ميتوانند ذرات بسيار ريز معلق در هوا را كه از كشيدن سيگار توليد ميشوند، از فيلتر خود عبور دهند. اين روباتها با استفاده از مقدار كمي نيروي الكتريسيته، ذرات يوني منفي را پخش ميكنند تا بتوانند ذرات بسيار ريز سمي را در هوا جذب كنند.
گوشيهاي تلفن گياهي
با گسترش شبكه تلفن همراه در كشورهاي اروپايي، نسل جديدي از گوشيهاي تلفن همراه را طراحي كردهاند كه بدنهاش از گياهان وسبزيجات قابل جذب در خاك ساخته شده و حتي بهاي آن از گوشيهاي فعلي بسيار ارزانتر است و توجه هزاران طرفدار محيطزيست را به خود جلب كرده است. اروپاييها هر سال صد ميليون گوشي تلفن همراه را از دور خارج ميكنند و يا آنها را به سطلهاي زباله مياندازند كه موجب آلودگي ميشوند. از گوشيهاي تلفن همراه گياهي با تغيير سليقه مشتري و يا از رده خارج شدن ميتوان مانند يك كود گياهي در گلدان منازل استفاده كرد. بيشتر قسمتهاي بدنه اين تلفنهاي همراه از بوته گياه آفتابگردان ساخته شده است