تأثیرگذاری فراروانی ( قسمت ۲ )
اولین و مهمترین پارامتر تأثیرگذار بر خروجی دستگاه”REG” قصد و نیت کاربر است.
اثبات توانایی ها و قدرتهای ذهنی و چگونگی به کار بردن آنها یکی از موضوعاتی است که منجر به شکل گیری بسیاری از آزمایشهای متنوع در این زمینه شده است. محور عمده این آزمونها، اثبات قدرت تأثیرگذاری ذهن بر ماده است. در این مقاله سعی بر آن است تا گوشهای از نتایج تحقیقات ۱۷ ساله در “آزمایشگاه تحقیقات غیر متعارف دانشگاه پرینستون”(۱) که سابقهای طولانی در انجام آزمایشات متنوعی از این دست دارد، معرفی گردد. بخش مهمی از آزمایشها مربوط به دستگاههایی تحت عنوان “مولد رویداد تصادفی” یا “REG”(2) میباشد. این نوشتار نقش پارامترهای مختلفی که در خروجی این دستگاهها مؤثرند را به صورت اجمالی و خلاصه، مورد بحث قرار میدهد.
با گذشت زمان، لزوم توجه و نیاز به ابزارهای فرا طبیعی بیشتر و بیشتر شده است. از سالها پیش دانشگاهها، موسسات و آزمایشگاههای بسیاری دست به کار انجام تحقیقات و اجرای آزمایشهای گوناگونی در این موضوع زدهاند. محور عمده این آزمایشات، تأثیرگذاری بر ماده از طریق ذهن، آن هم بدون استفاده از ابزارهای واسطه فیزیکی است. بخشی از نتایج حاصله این آزمایشها در سمینارها، کنفرانسها، همایشها و کارگاههای آموزشی در معرض بحث و تبادل نظر متخصصان امر قرار گرفته است.
به هر صورت محققان از سالها پیش آزمایشات خود را با ساده ترین ابزارها آغاز کردند. از ابزارهای متداول و اولیه مورد استفاده در آزمایشها، میتوان به تاس و سکه اشاره کرد. در این آزمایشها، آزمایش کننده سکه را به بالا انداخته و کاربر (کسی که تواناییهایش مورد آزمون قرار میگیرد) به وسیله نیروی ذهنی خود روی شیر یا خط آمدن سکه تأثیر میگذارد. لیکن با گذشت زمان و پیشرفتهای تکنولوژیکی، محققان برای انجام آزمایشات خود از دستگاههای دقیقتر و جدیدتری بهره میگیرند. مولد رویداد تصادفی یا REGیکی از این دست دستگاهها به شمار میرود که خروجی تصادفی ایجاد میکند. “هلموت اشمیت”(۳) فیزیکدان آمریکایی متولد آلمان، اولین کسی است که از دستگاه REGدر آزمایشات خود استفاده نمود. او ترجیح داد تا به جای استفاده از روش ابتدایی و قدیمی پرتاب تاس یا سکه از دستگاه REGدر انجام آزمایشات خود بهره گیرد.
دستگاه REG :
در این آزمایش از یک دستگاه REG میکروالکترونیک استفاده شده است. منبع تغذیه آن یک “دیود نویز الکترونیک”(۴) است که خروجی اش توسط مدار مناسبی به یک سری پالسهای “باینری”(۵) متناوب و تصادفی منتقل میشود. این دستگاه قادر است در هر ثاینه حدود ۱۰۰۰ پالس تولید کند )معادل ۲۰۰ بار پرتاب سریع تاس و شمارش شیر و خطها(. کاربر، پالسها را به صورت یک سری تناوبی مثبت و منفی )+ و -، + و -،…( در خروجی مشاهده میکند. با فشردن دگمهای، دستگاه پالسهایی را ایجاد میکند. از آنجایی که در حالت عادی مثبت و یا منفی بودن پالسها تصادفی است، به خروجی این دستگاه اصطلاحاً خروجی تصادفی میگویند.
کاربر مربوطه باید سه تأثیرگذاری ذهنی در ارتباط با خروجی تصادفی دستگاه انجام دهد. در یک مرحله باید سعی کند خروجی دستگاه را به سمت اعداد مثبت تر هدایت نماید. در مرحله بعدی خروجی دستگاه را به سمت اعداد منفی تر سوق دهد و در مرحله سوم نباید هدف مشخصی را دنبال کند. برای انجام یک آزمایش معمولا دستگاه را طوری تنظیم میکنند که با هر بار فشردن کلید، ۲۰۰ پالس الکتریکی تولید کند. این عدد قابل تنظیم به ۱۰۰ ۵۰ یا ۱۰۰۰ هم میباشد.
برای گرفتن نتیجه مناسب، باید بارها و بارها آزمایش را تکرار کنند. شکل – ۱ نتایج ۵۰۰۰ بار سعی کاربر )نمونه۲۰۰ * ۵۰۰۰ = ۱۰۰۰۰۰۰) را برای هر کدام از سه حالت خروجی نشان میدهد. همان طوری که ملاحظه میکنید نتایج حاصله از حد ۵% مربوط به شانس فراتر رفته است و کاملاً نشان میدهد که نتایج از روی شانس به دست نیامده است و کاربر توانسته با نیروی ذهنی خود بر خروجی دستگاه تأثیر بگذارد.
شکل -۱
محققان دانشگاه پرینستون پس از انجام یک سری آزمایش برای اثبات تأثیرگذاری ذهن بر ماده بر آن شدند تحقیقات خود را ادامه دهند و به سایر سئوالات خود و سایرین پاسخگو باشند.
دانشمندان دانشگاه پرینستون برای پاسخگویی به ۱۰ سئوال و سئولات دیگری از این دست نزدیک به ۱۷ سال تحقیق و بررسی کردهاند و آزمایشات بسیاری انجام داده اند. در اینجا تنها با نگاهی اجمالی به نتایج آزمایشات، کمی با دنیای آزمایشگاهی آنها آشنا خواهیم شد.
آزمایش اول: آیا نتایج حاصله، از ثبات و پایداری مناسبی برخوردار است یا خیر؟
در شکل – ۲ نتایج آزمایشات ۱۲ سالهای در این زمینه نشان داده شده است. این آزمایش در ۶۲ نوبت صورت گرفته و کاربر مربوطه حدود ۱۲۰۰۰۰ بار سعی کرده است تا بر خروجی دستگاه تأثیر بگذارد. با توجه به شکل همان طور که مشاهده میشود، نتایج از پایداری و ثبات قابل توجهی برخوردار است. کلیه خروجیها در یک پریود زمانی طولانی، به صورت دستی، ماشینی و کامپیوتری و در حالات مختلف محیطی ثبت شدهاند و با وجود تغییر شرایط مختلف آزمایش، نتایج از ثبات و پایداری مناسب برخوردار بودند.
شکل -۲
آزمایش دوم : آیا با تغییر کاربر نتایج آزمایش تغییر میکند؟
در این آزمایش ۹۱ کاربر مختلف، در ۵۲۲ آزمایش، حدود ۲/۵ میلیون بار سعی کردند بر خروجی دستگاه تأثیر بگذارند. همگی کاربران از قراردادهای اجرایی مشابهی استفاده کرده بودند. نتایج حاصله بسیار مشابه شکل – ۱ و ۲ بود. لازم به ذکر است که بعضی از کاربران یکی از هدفها را )عموماً در جهت انحراف به سمت بالا( بهتر از سایر اهداف تحت تأثیر قرار داده بودند.
آزمایش سوم: آیا عوامل مهم دیگری هم در تغییر خروجی دخیل هستند؟
با توجه به تجزیه و تحلیلهای انجام شده مشخص گردید که اولین و مهمترین پارامتر تأثیرگذار بر خروجی دستگاه قصد و نیت کاربر است. در این آزمایشها ۹۱ کاربر شرکت کردند و نتایج تقریباً مشابهی به دست آمد. در شکل – ۳، نتایج ۲۲ نوبت آزمایش انجام شده قابل ملاحظه است.
شکل – ۳
آزمایش چهارم: تأثیر تکرار آزمایش بر نتایج حاصله چیست؟
از نتایج آزمایشات انجام شده مشخص گردید هنگامی که کاربر در چندین نوبت پشت سر هم و پیاپی آزمایش را تکرار میکند، نتایج تقریبا متفاوتی میگیرد. عموما کاربر در نوبتهای اول آزمایش به نتایج مطلوبتری میرسد، در نوبتهای دوم و سوم نتایج کمی افت پیدا میکند و در نوبتهای چهارم و پنجم به بعد نتایج به حالت اعتدال متوسطی میرسد.
شاید این چنین تفاوتهایی به مسائل روانشناسی کاربر ارتباط داشته باشد.
آزمایش پنجم: نتایج آزمایش تا چه حد به ویژگیها و خواص فیزیکی دستگاه بستگی دارد؟
نتایج آزمایشات نشان داد خروجی دستگاه شدیداً تحت تأثیر تمایلات و نیات کاربر تغییر میکند. دستگاه REG به گونهای برنامهریزی و طراحی شده است که تا حد امکان نتایج خروجی به ساختارش وابسته نباشد. شایان ذکر است، محققان برای اثبات ادعای خود همین آزمایش را با دستگاههای مختلفی به انجام رساندند و به نتایج مشابهی رسیدند. در واقع کلیه نتایج عدم دخالت دستگاه را در تغییر خروجیها اثبات میکند.
آزمایش ششم: آیا فاصله کاربر از دستگاه تأثیری در نتایج دارد یا خیر؟
یکی از مسائل بسیار مهم این آزمایش تأثیر و نقش فاصله فیزیکی کاربر از تجهیزات آزمایشگاهی است. دانشمندان برای آنکه متوجه شوند فاصله کاربر چه تأثیری در تغییر نتایج ایجاد میکند، دست به آزمایش زدند. کاربر مربوطه میبایست با هزاران مایل فاصله از تجهیزات بر روی خروجی دستگاه تأثیر بگذارد. در شکل – ۴ نتایج ۳۹۶۰۰۰ بار سعی کاربر نشان داده شده است. هنگامی که کاربر برای
تأثیرگذاری روی خروجی مولد رویداد تصادفی به مکان دوری میرفت، سایر پرسنل آزمایشگاه هیچ دخالتی در روند آزمایش نداشتند. نتایج حاصله قدرت تأثیرگذاری ذهن کاربر را بر روی خروجی دستگاه آن هم از فاصله دور به اثبات رساند. در سری آزمایشهای دیگری از کاربر خواسته شد از ۷۲ ساعت قبل از انجام آزمایش تا ۳۳۶ ساعت بعد از انجام آن روی تغییر خروجی تمرکز کند و نتایج تأثیرگذاری ذهنی وی به صورت نموداری )شکل – ۵) قدرت تأثیرگذاری ذهن کاربر بر خروجی دستگاه و آن هم بدون هیچ گونه وابستگی نسبت به زمان به اثبات رسید.
شکل – ۴
شکل – ۵
آزمایش هفتم: در صورتی که به جای یک کاربر، دو یا تعداد بیشتری کاربر روی تأثیرگذاری تمرکز کنند، نتایج چه تغییری خواهد نمود؟
در ادامه فعالیتها از دو کاربر خواسته شد تا به صورت دو نفری بر خروجی دستگاه تأثیرگذاری کنند. این سری آزمایشات هم با حدود ۱۵ کاربر به انجام رسید و نتایج جالبی به دست آمد. آزمایشها حدود ۸۵۵۰۰ بار تکرار شد. در حین انجام این آزمایش محققان متوجه شدند که جنسیت کاربران نیز بر نتایج تأثیر دارد. شکل – ۷ نتایج این سری آزمایشات را نشان میدهد.
شکل – ۶
آزمایش هشتم: جنسیت کاربر چه نقشی در نتایج خروجی دارد؟
در این آزمایشات ۴۱ زن و ۵۰ مرد شرکت کرده بودند. خانمها در مقایسه با آقایان از لحاظ کمیت بازده بالاتری داشتند ولی از لحاظ کیفیت از بین خانمها تنها ۳۴% توانستند در تأثیرگذاری موفقیت آمیز عمل کنند، این در حالی است که ۶۶% آقایان در تأثیرگذاری موفق شده بودند. ولی اگر بخواهیم قضیه رابه صورت کلی نگاه کنیم خانمها موفقتر بودند.
آزمایش نهم: اگر استراتژیهای کاربر تغییر کند، آیا نتایج هم تغییر خواهد کرد؟
ممکن است این سئوال در ذهن مطرح شود که کاربران مختلف تفاوتهای بسیاری با هم دارند مثلا ممکن است بعضی از آنها به تمرینات مراقبه و تمرکز ذهن و یا تمرینات دیگری مشغول باشند و یا ممکن است در حین آزمایش تنها به رقابت بیندیشند و یا… مسئله مهم این است که استراتژی رفتاری آنها چه تأثیری در نتایج خروجی دارد؟ برخی از این موارد در خروجی ها تأثیرگذار و برخی دیگر بیتأثیر هستند. مسئله دیگر این است که هر الگوی موفقی برای همه موفقیت آمیز نیست. گاهی یک روش برای یک نفر ثمربخش و برای دیگری بیفایده است.
آزمایش دهم: در صورت کار گروهی، شاهد چه تغییراتی خواهیم بود؟
محققان در حین آزمایشات متوجه شدند وقتی افراد به صورت گروهی کاری را انجام دهند و قصد و نیاتشان با هم یکسان باشد، کار بهتر و موفقتر انجام میشود. احساسات و عواطف گروه، نیات و قصدها، تمایلات و رفتارهایشان همگی بر نتایج خروجی تأثیر گذار خواهد بود.
منبع:
اینترنت
پی نوشت:
۱-PEAR( Princetin Engineering Animalies Research
۲-Randim Event Generator
۳-Helmut Schmidt
۴- یکی از انواع دیودهای الکترونیکی است که در ساخت مدارات آن مورد استفاده قرار گرفته است.
۵- پالسهایی که بیانگر یک و صفر میباشند )وجود و عدم وجود جریان(