به قلم : پِریا (شباب حسامی)
آیا اسرائیل به تأسیسات هسته ایی ایران حمله می کند ؟ این یکی از خطرناک ترین سؤالاتی است که در سطح جهان مطرح است . سؤالی که از آن بوی آتش و خون می آید . پیش از این ، اسرائیل در سال ۱۳۶۰ تأسیسات اتمی عراق را بمباران کرد و شاید به این ترتیب عراق را برای همیشه از دستیابی به تسلیحات هسته ایی محروم ساخت . و حالا که شاهد دستیابی هر چه کامل تر ایران به تکنولژی هسته ای است انتظار عمومی و انتظار اکثر اسرائیلیان این است که آن رژیم واکنش نشان دهد . علی رغم انواع خبر های تحریک آمیزی که در این باره وجود دارد ، به نظر نمی رسد که اسرائیل به آسانی و مشتاقانه دست به این کار بزند . آن ها در درجه ی اول منتظرند تا ببینند اروپایی ها و آمریکایی ها چکار می کنند . کاملاً تمایل دارند که مسئله ی هسته ای ایران بدون دخالت و حضور آنان به نتیجه برسد . با این حال فکر می کنم که اگر اسرائیل متوجه شود که کاری از دوستان غربی اش بر نمی آید یا اینکه آن ها خیلی کُند عمل می کنند و ممکن است سرعت ایران در کسب نتیجه ی خوف برانگیز بیش از سرعت مهار کننده ی غربی ها باشد ، در این دو حالت ، اسرائیل گزینه ی حمله به تأسیسات را انتخاب می کند .
در این رهگذر اسرائیل با موارد متعددی روبروست . پس از خروج شارون از صحنه ی سیاست اسرائیل وضعیت اسرائیل از نظر سیاسی آشفته است بنابراین به نظر می رسد که آن ها قبل از هر اقدام نیاز به تثبیت مجدد سیاسی و استقرار در اوضاع دارند . اگر بعد از آرامش فضای سیاسی ، احزاب تندرویی مانند لیکود به رهبری نتانیاهو روی کار بیایند ، احتمال حمله به تأسیسات هسته ایی پر رنگ تر خواهد شد . البته من فکر می کنم این مسئله برای همه ی احزاب اسرائیل یک مسئله ی حیاتی مرتبط با امنیت ملی و تداوم وجود اسرائیل است و بنابراین هر حزبی هم که روی کار بیاید گزینه ی ضربه ی نظامی را از روی میز خود برنخواهد داشت . مسئله ی دیگر به میدان کشیده شدن آمریکاست . اسرائیل به هر شکلی که بخواهد این کار را بکند پای آمریکا را هم وسط می کشد بنابراین قبل از چنین اقدامی آمریکایی ها یا باید با موضوع توافق کنند یا خودشان رأساً داوطلب اقدام شوند . دیگر موانعی که برای چنین ضربه ایی وجود دارد ، مواردی است که در گفتار « راه های برخورد با ایران» برشمرده ام موانع و عوامل مشترکی که در یک حمله ی نظامی به ایران برای اسرائیل ، آمریکا و بسیاری از متحدان آمریکا مطرح است .
حمله اسرائیل به مناطق مسکونی ایران!
یک روزنامه انگلیسی به گزارش از منابعی در ساختار رژیم اسراییل می نویسد: اسراییل قصد دارد با یک رشته حملات هوایی در فروردین ماه ۸۵ به تاسیسات کوچک فوق سری غنی سازی اورانیوم ضربه وارد کند که بعضی از آن ها در مناطق مسکونی قرار دارند! این منبع اذعان داشت که موشک های بالیستیک شهاب ۴ با برد ۱۳۰۰ کیلومتر به ایران توانایی انجام حملات متقابل را می دهد.
برژینسکی: حمله اسرائیل به ایران ، مصیبت آمریکا است.
مشاور امنیت ملی آمریکا در زمان “جیمی کارتر ” : در صورت حمله ی اسرائیل به ایران ، ما بهایی سنگین در افغانستان و عراق و لبنان و مهمتر از همه در دستیابی به نفت پرداخت خواهیم کرد … آمریکا همه همت خود را برای به تاخیر انداختن دستیابی تهران به قابلیت هسته ای به کار خواهد بست … برخی اوقات در سیاست های بین المللی به تاخیر انداختن به اندازه جلوگیری کردن ارزش دارد …توماس پیکرینک هم گفت : من معتقدم حمله ی نظامی باید در درجه اول از سوی آمریکا صورت گیرد اما من هم با برژینسکی درمورد پیامدهای آن موافق ام.[i]
برلینر سایتونگ: حمله به ایران برای اسرائیل قابل تصور هم نیست
یک روزنامه ی آلمانی با اشاره به خارج شدن شارون از صحنه سیاسی اسرائیل نوشت قابل تصور نیست که رژیم صهیونیستی در این شرایط بخواهد در برابر ایران به ماجراجویی بپردازد. محافل غربی عقیده دارند مرگ سیاسی شارون نگرانی های تهران از بابت اسرائیل را تا حدود زیادی کاهش داده و جمهوری اسلامی فعالیت های هسته ای خود را با شتاب بیشتری آغاز خواهد کرد.
نظر سنجی مطبوعات اسرائیل درباره حمله به ایران
۳۲ درصد صهیونیستها بر این باورند که اسرائیل در سال جاری به ایران حمله خواهد کرد در نظرسنجی دیگری ۵۸ درصد آن ها با این حمله مخالفت کردند. و تحلیلگران صهیونیستی دراینکه اسرائیل بتواند به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند ابراز تردید کردند. ایران هم به اسرائیل درباره تبعات هرگونه گستاخی هشدار داد.
آیا اسرائیل دروازه های جهنم را به روی خود می گشاید
یک روزنامه مصری به احتمال حمله ی مشترک آمریکا واسرائیل علیه ایران پرداخت : یک واحد ویژه با استفاده از هواپیماهای سنگین ترابری چند روز پیش از آغاز عملیات اصلی به خاک ایران منتقل خواهند شد وبا کمک نقشه های دقیق و عوامل جاسوسی ای که هم اکنون داخل خاک ایران و عراق هستند به سوی اهداف حرکت خواهد کرد و در صورت عدم انهدام کامل حداقل برای ۱۰ سال مانع از پیشرفت فناوری هسته ای ایران خواهد شد. آمریکا هم برنامه هایی برای حمله به ایران دارد : هواپیماهای خفاش بی ۲ از پایگاه هوایی دیگو گارسیا یا حتی خاک آمریکا و جنگنده ای اف ۱۱۷ از پایگاه العدید قطر به هوا بر می خیزند وبا هدف تخریب ۲۵ مرکز به سوی ایران حرکت خواهند کرد .با این وجود البته به منظور غافلگیری یا هیاهوی تبلیغاتی آمریکا تمامی هواپیماهای جاسوسی و خفاش را از منطقه خارج کرده است. دست ایران هم خالی نیست : منابع ایران از وجود نسخه بسیار پیشرفته تری از موشک شهاب ۳به نام شهاب ۶ خبر می دهند که حتی می تواند سواحل غربی آمریکا را مورد هدف قراردهد!. ایرانی ها بر این باورند که هر نوع حمله به ایران دروازه های جهنم را برای آمریکا واسرائیل باز خواهد کرد.
یک مقام امنیتی سابق رژیم صهیونیستی خواستار حمله به تاسیسات هستهای ایران شد
این مقام امنیتی در اسرائیل تأکید کرد که هرگونه تاخیر در حمله تهدید بزرگی است برای نسلفعلی و آینده اسراییل .وی که پس از دیدار با دانشگاهیان ایرانی و اطلاع از روند سریع ساخت بمب اتمی در ایران بسیار نگران بود گفت : «پاسخ ایران به حمله ی اسرائیل و تهاجم هسته ای به منطقه تل آویو عملا به معنا نابودی تمامی نسلهای آینده ی اسرائیل خواهد بود.»
یک مقام رژیم صهیونیستی: ایران در حال تبدیل شدن به قدرت بزرگ خاورمیانه است
یکی از مقامات تندرو رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که حتی ضربات هوایی نیز نمی تواند جلوی طرح های اتمی ایران را بگیرد. او گفت :
تا چهار سال پیش عمده طرح های اتمی ایران در یک محل متمرکز بود اما الان حکومت ایران پایگاه های اتمی خود را در مناطقی متعدد پراکنده کرده است. با این پیشرفت های نظامی و اتمی ایران به قدرت بزرگ منطقه خاورمیانه تبدیل می شود که عواقب خطرناکی برای اسرائیل به دنبال دارد.
سخنگوی سپاه: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران “اسرائیل” را دچار مرگ زودرس خواهد کرد
.سران آمریکا که ناتوان از کنترل یک طوفان دریایی هستند بهتر است حرف های کودکانه نزنند [ii]
مانور نظامی اسرائیل در مرز ایران
جزییات سفر رئیس ستاد مشترک اسرائیل به دعوت رئیس ستاد مشترک ترکیه مشخص شد و رسانه های ترکیه نوشتند : احتمال دارد ارتش ترکیه با مانور نظامی کماندوهای اسرائیلی در مرزهای ایران موافقت کند. گویا مقامات ترکیه نسبت به حضور کماندوهای اسرائیلی در منطقه ی مرزی حکاری ، به بهانه ی آموزش در سرمای شدید ، نظر مثبت دارند . قبلاً هم خلبانان اسرائیلی در حریم هوایی ترکیه آموزش دیدند و این برنامه به رغم کلیه واکنش ها ادامه یافت.
درخواست حزب لیکود برای حمله اسرائیل به تأسیسات هسته ای ایران
یک عضو حزب لینکود تصریح کرد : همان طور که مناخیم بیگن نخست وزیر پیشین اسرائیل تأسیسات هسته ای عراق را هدف قرار داد ما نیز باید اقدامی را بر ضد ایران انجام دهیم و چهار عضو کمیته مرکزی حزب لیکود اسرائیل کابینه اسرائیل را پیش از اینکه زمان بگذرد به تحرک فراخواندند. این درخواست با اکثریت آراء تصویب شد.
[i] (فردا ۲۰/۱۰/۸۴)
[ii] (امروز ۳۰/۹/۸۴)